nélkül nincs élet.

Az ember minimális napi só szükséglete 0,2 gramm.

szolnok-sohaz-sobarlang-soterapia-himalajaisoA himalájai kristálysó a hagyományos kősókkal ellentétben, egy sokkal tökéletesebb belső kristályszerkezettel bír, narancsos, rózsaszínes árnyalata olyan értékes elemeket tartalmaz, mint a nátriumklorid, mellette a vas és a magnézium, szervezetünk fontos elemei.

A világ egyik legjobb, legtisztább minőségű sója.

A Hunza kristály sót Észak-Pakisztánból, a Karakorum hegységben található Hunza-völgyben lévő tárnákban bányásszák. Kizárólag kézzel van kifejtve, szortírozva, sóoldattal tisztítva.

A kristálysó melegítve vagy megvilágítva érvényesül, a levegőt tisztítja, ionizáló hatása a szemnek kellemes, a lélekre pedig nyugtató színterápiás hatással bír. Energiaadó, kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású, támogatja a szervezet öngyógyító erejét.

Mindezek mellett a SZANDAI SÓHÁZban, egy ultrahanggal működő, speciális hidegpárásító készüléket is használunk.

szolnok-sohaz-sobarlang-soterapia-bg2A Himalája Sópárásító abban más a hagyományos hidegpárásítókkal szemben, hogy nemcsak vizet, hanem sóoldatot is képes elpárologtatni. Párásítás mellett ionizálja is a levegőt. A sóoldatban lévő himalájai kristálysó negatív ionokat bocsát ki, ezáltal segít helyreállítani a városi közegben és a zárt térben felborult ion-háztartást a levegőben.

A pozitív ionok egészségkárosító hatását semlegesíti és egy természetes környezethez, magashegyi, erdei illetve tengerparti levegőhöz hasonló légteret alakít ki. A pozitív töltésű szennyeződések megkötésével tisztítja a levegőt, mivel a szennyeződések lehullnak a földre.

Semlegesíti az elektromágneses rezgéseket.

A levegőbe került só pára belélegzésével pedig a kristálysó kedvező élettani hatásai érvényesülnek.

Továbbá: Használatával magunkévá tehetjük a kristálysó rendkívül jótékony hatását. A sótartalmú levegő pozitív hatással van a légúti megbetegedésekre és a bőrbetegségekre.

A kristálysó természetes antihisztamin jellegénél fogva alkalmazásával enyhíthetjük az allergiás megbetegedések, szénanátha, asztma, krupp és bronchitis tüneteit. Kiegyensúlyozó hatása aktiválja, az öngyógyító erőket ez által segít az immunrendszer gyengeségben és alvászavar esetén is. A tisztább légutak miatt mélyebben alszunk és kipihentebben ébredünk!

Sóházunkban az egészségmegőrzés mellett hangulatos légkört teremtünk a léleknek is!

A kristálysó hatása orvosi szemmel:

A só terápiával telített levegő csökkenti az orrnyálkahártya duzzanatát, melynek következtében szabaddá vállnak a légutak. Segíti a légutakban lerakodott váladék felszabadulását. Enyhe megfázásos panaszok ellen megakadályozza a betegség súlyosbodását, mivel antibakteriális jellegénél fogva csökkenti a felülfertőződés esélyét.

Allergiában szenvedőknél csökkenti az irritációt, mérsékelve a reaktív gyulladásos folyamatokat.

Az anionokban dús levegő jótékony hatással van az alvásra, szervezetünk regenerálódására.